L’entorn

Los alrededores

Només sortint per la porta de les Ecocases, podreu començar a caminar o fer cicloturisme de muntanya per la Serra del Boix. Si sou dels que prefereixen l’alta muntanya i els esports d’aventura, estem a només 1 hora dels cims de més de 1.000 metres del Parc Natural dels Ports de Tortosa-Besseit. I no us perdeu la desconeguda Serra de Cardó, plena d’història i d’impressionants paisatges d’alta muntanya, a 45 minuts de l’Ecofinca. Si el que us ve de gust és mar i platja, el Parc Natural del Delta de l’Ebre a només 20 minuts us espera amb els seus arrossars sorgint darrere de les dunes de sorra de les seves platges gairebé verges i la seva increïble varietat de fauna, inclosos els seus famosos flamencs rosats.

A continuació us recomanem, breument, algunes rutes fetes per nosaltres i que creiem són imprescindibles. Si voleu saber més, us convidem a veure-les amb més detall a mesura que les anem posant al nostre blog. A passar-ho fenomenal!!

Parc Natural d'Els Ports

Parque Natural de Els Ports

Inabastable, variat, impressionant, el massís dels Ports és un refugi de moltes espècies
amenaçades tant de flora com de fauna, i especialment les poblacions de faig aquí tenen
l’enclavament més meridional d’Europa. Excursions per a tots els nivells, gustos i habilitats.

Serra de Cardó

Serra de Cardó

Combina natura, història i arquitectura en un entorn de mitja muntanya. Una vall amagada al mig del massís, ple de secrets per descobrir… boscos, ermites, fonts, i fins i tot un antic balneari.

Serra del Boix i Coll de l'Alba

Serra del Boix y Coll de l'Alba

Amb un paisatge més mediterrani, és ideal per a passejades a peu menys exigents, o amb
bicicleta de muntanya. Les rutes travessen hectàrees de vells cultius d’oliveres, ametllers,
garrofers i interessants mostres d’arquitectura de pedra seca, amb unes precioses vistes del Delta de l’Ebre.

El Montsià

El Montsià

Aquest massís és ideal per a excursions sense complicacions amb tota la família. Situat a la costa, a la vora del mar, és la millor talaia per deixar-se impressionar per la bellesa del Delta de l’Ebre que s’estén als seus peus.

La Punta del Fangar

La Punta del Fangar

Aquesta joia deltaica és un dels tresors més valuosos del Delta de l’Ebre. Allà veureu com els arrossars s’endinsen a la sorra daurada de les dunes, i us quedareu perplexos amb els miratges que sorgeixen en la distància.

El Trabucador

El Trabucador

Un paisatge estrany, on se sent estar lluny de tot, envoltats d’aigua per totes bandes. És una estreta barra de sorra d’alguns quilòmetres de llarg que condueix a la Punta de la Banya, que tanca la badia dels Alfacs.

El Serrallo i Migjorn

El Serrallo y Migjorn

Quilòmetres de platges gairebé salvatges a prop de la desembocadura del riu Ebre. En elles es pot practicar el naturisme.

Cales de l'Ampolla

Calas de l'Ampolla

Situades a la costa nord de l’Ampolla, són una sèrie de tranquil·les i apartades cales de còdols protegides per penya-segats, roques i pins que arriben gairebé a tocar la mar.

Platja del Torn

Playa del Torn

Impressionant platja naturista de 3 km a prop de l’Hospitalet de l’Infant, envoltada de muntanyes i pins, i considerada una de les més netes del litoral.

És la ruta que recorria el ferrocarril de la Vall de Zafán la primera meitat del s.XX. Així, actualment aquesta via ha estat restaurada i reservada per al cicloturisme. El tram principal, de 44 km, comença a Tortosa i acaba a Horta de Sant Joan. És una ruta apta per a tots ja que el desnivell és mínim i si el sentit és cap al mar, la pendent és descendent. Si desitgeu fer la ruta únicament de baixada, quan acabeu l’excursió, empreses de cicloturisme com Montsport o Esgambi us transporten fins al punt de sortida.

Tram del Baix Ebre. Tortosa - Benifallet (18 km)

Vía verde - Tortosa - Benifallet

Acompanya el curs de l’Ebre i és la part més fàcil per tenir un pendent baixa. Travessa zones de bosc de ribera, horta i camps de tarongers.

Vía Verda del Baix Ebre | Estació de Benifallet

Tram de la Terra Alta. Benifallet - Horta de Sant Joan (26km)

Vía Verde - Benifallet - Horta de Sant Joan

Transcorre a través del Parc Natural dels Ports, seguint la llera del riu Canaletes. Amb una
pendent una mica més acusada. Espectaculars paisatges de muntanya, un balneari: la Fontcalda i diversió assegurada gràcies a un gran nombre de túnels i viaductes

Via Verda Terra Alta | Via Verda Terra Alta | Estació de Benifallet